Doodle - Volby do Poslanecké sněmovny 2017

Volby do Poslanecké sněmovny 2017 Kandidati Results WinnersVolby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2017 se uskuteční 20. a 21. října. Termín voleb vyhlásil prezident Miloš Zeman 19. dubna 2017. Občané České republiky, kteří dosáhli 18 let a nejsou omezeni ve svéprávnosti k výkonu volebního práva, zvolí 200 poslanců do Poslanecké sněmovny, dolní komory Parlamentu České republiky, pomocí systému poměrného zastoupení. Strany a hnutí mohly předkládat své kandidátní listiny příslušnému krajskému úřadu do 15. srpna 2017, losování čísel hlasovacích lístků proběhlo 5. září 2017. Obyvatelé ČR mohou volit i mimo místo svého trvalého bydliště, musí si ale včas vyřídit voličský průkaz. Poprvé v historii České republiky budou výdaje na kampaň omezeny, a to maximálně 90 milionů korun za každý subjekt.

Volby do Poslanecké sněmovny 2017 Kandidati Results WinnersPředvolební průzkumy - Související informace naleznete také v článku Předvolební průzkumy k volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 2017. Předvolební průzkumy, stranické a volební preference jsou průběžně zveřejňovány několika agenturami. Volební průzkumy se nesmí zveřejňovat poslední tři dny kampaně před zahájením hlasování. Aktuální volební modely - Zahrnuty jsou volební modely sbírané po termínu pro odevzdání kandidátních listin 15. srpna 2017. V tabulce jsou zahrnuty kandidující subjekty, které se objevily alespoň ve dvou zahrnutých modelech.

Volby do Poslanecké sněmovny 2017 Kandidati Results WinnersČeská televize oznámila 3. srpna 2017 konání 14 tématických debat na nejrůznější témata.[78] Klíčem k pozvání představitelů hnutí a stran do debaty byl průzkum veřejného mínění společnosti Median a Kantar TNS konaný od 23. srpna do 8. září 2017, na jehož základě bylo vybráno deset hnutí a stran s největším volebním potenciálem. Debaty proběhnou od 15. září do 16. října. Zástupcům stran a hnutí, které se nedostaly do těchto debat bude poskytnut prostor v pořadu Politické spektrum. Navíc budou zástupci všech kandidujících subjektů postupně zváni do pořadu Události, komentáře.

Volby do Poslanecké sněmovny 2017 Kandidati Results Winners
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...