Biography of Carles Capdevila i Plandiura

Biography of Carles Capdevila i Plandiura Biografia BiographieCarles Capdevila i Plandiura (Els Hostalets de Balenyà, Osona, 13 d'agost de 1965 - Barcelona, 1 de juny de 2017) fou un periodista i guionista català, director del diari Ara durant cinc anys fins al 28 de novembre de 2015 i a partir d'aquesta data director-fundador. Va presentar i dirigir el programa Eduqueu les criatures a Catalunya Ràdio i el programa Qui els va parir a TV3. Va ser subdirector del programa Malalts de tele.

Biography of Carles Capdevila i Plandiura Biografia BiographieVa dirigir la secció Alguna pregunta més, dins d'Els matins de Catalunya Ràdio. Va rebre el premi Pere Quart d'humor i sàtira el 1999 pel llibre Criatura i companyia i el 2016 el Premi Nacional de Comunicació. Va morir l'1 de juny de 2017 després d'una llarga lluita contra el càncer que li va fer reorientar les seves prioritats periodístiques per dedicar-les a revaloritzar els professionals que es dediquen a tenir cura de les persones.

Biography of Carles Capdevila i Plandiura Biografia BiographieEl 28 de novembre de 2015, en el cinquè aniversari del naixement de l'Ara, Carles Capdevila va deixar la direcció del diari per passar a ser-ne el director-fundador. El càrrec que deixà vacant fou assumit de manera col·legiada per Antoni Bassas, que havia estat director audiovisual, i per Ignasi Aragay, que era el director adjunt fins aleshores. El mateix any 2015 va rebre el Guardó Marta Mata de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. El novembre de 2016 va rebre el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de premsa, pel seu “gran sentit de l’ètica i de la dignitat” al capdavant de l'arrencada i els primers anys del diari Ara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...